badrum i betong 2017-09-15T13:22:15+00:00

VITRUVIUS – BETONG I BADRUM

Betong i badrum är omöjligt får man ofta höra, men inte med Vitruvius.
Detta beror på att Vitruvius enbart är ett  tunt ytskikt, precis som klinkers, så man använder en traditionell fuktspärr under precis som vanligt.
Vitruvius är speciellt anpassad efter svenska våtrum. Den är så pass tät att den är lätt att hålla ren och hygienisk, men samtidigt så pass öppen att materialen kan andas utan att mörka fuktsamlingar uppstår på golvytor eller hörn.  Tillsammans med vår Supersealer kan man städa med avkalkningsmedel om man önskar det.
Den låga bygghöjden om 2 mm gör att man kan lägga betongen ovanpå kakel eller klinkers utan  förstöra det befintliga tätskiktet.
Att lägga Vitruvius går snabbt och man lägger bara ett lager. Hela processen består av 4 etapper; primning, läggning, slipning och ytbehandling och tar ca 2-3 dagar.

FÖRARBETE VÅTUTRYMME

När det gäller våtutrymmen finns det några enkla regler att förhålla sig till.

Nya våtutrymmen
Våtzoner behandlas precis som när man sätter kakel eller klinkers. Ovanpå de ytor som belagts med tätskikt spacklar man ett tunt lager av fix (av tekniska skäl får enbart fix av samma märke som tätskiktet användas). Efter det “skyddande” lagret av fix lägger man Vitruvius.

Befintligt Kakel & Klinkers förspacklas för att få ett slätt underlag, annars kan rutmönstret lysa igenom i flammigheten. Därför behöver man spackla ett tunt lager av fix innan man lägger på Vitruvius

Plastmattor är inga problem att lägga på men man behöver vara uppmärksam på att den sitter fast överallt, plastmattor har en benägenhet att krympa och släppa i innerhörn.

Värmegolv och Vitruvius går bra ihop. Det går alldeles utmärkt att lägga Vitruvius på befintligt värmesystem, som till exempel vattenburen golvvärme.

Är ni osäkra fråga gärna oss.

LÄGGNING

Att lägga Vitruvius är inte svårt, nästan alla klarar av det.
Vitruvius är en betong och inget spackel och kräver därför ett hårdare arbetstryck, vilket lättast kan kompenseras av mindre verktyg, som t ex vår Utläggare
I er beställning medföljer en grundlig bruksanvisning som ni även kan ladda ner på sidan Om Vitruvius

Läs mer

Här kan du klicka dig vidare och läsa mer om det alternativ som passar er bäst.

› Om betongen Vitruvius

 

Besök oss gärna på sociala medier.

Kostnadsfria Provbitar

Vi skickar gärna provbitar på vår betong.

Beställ Provbitar