Betong + badrum = Vitruvius Microcement

Betong i badrum
Vi har alla sett snygga betongbadrum. Med Vitruvius kan ni också ha det, lika lätt vid renovering som vid nybyggnation Badrumskunder är vår största återkommande kundgrupp. Har man väl valt bort fogar en gång så verkar man inte vilja gå tillbaka. Förstaköps-kunder väljer oftast en ljusare kulör med mindre flammighet medan den återkommande hellre väljer en mörkare kulör och lägger den ruffare.
Skapa ett eget badrum
Hur man skapar mer flammighet beskrivs i medföljande intruktioner. Den fogfria ytan är enkel att hålla ren och Vitruvius är skönt att gå på. Vitrivus microcement har en äkta betongkänsla som mjukar upp de annars ganska stela materialen som brukar finnas i ett badrum.
Bygga nytt badrum
SAMMA TÄTSKIKT SOM VID KAKEL - Man använder samma tätskikt som om man skulle lägga kakel/klinkers. De olika zonerna behandlas som vanligt i enlighet med gvk.se. Ovanpå tätskiktet spacklar man ett tunt lager av fix som man sedan lägger Vitruvius på. För att behålla garantierna från tätskikts-leverantören så behöver fixet vara av samma märke.
Underlag vid renovering
Vitruvius microcement kan läggas ovanpå befintliga ytskikt vilket spar kostnad för nytt tätskikt. Man behöver bara se till att ytan är slät först, annars kan t ex rutmönster från kakelfogar synas som ett rutmönster i flammigheten.
KAKEL/KLINKERS - Behöver förspacklas så ytan blir slät. Tips: Här kan du finna vilka material vi rekommenderar för förspackling av kakel/klinkers.
MATTOR - går bra att lägga på men inspektera noga så de sitter fast överallt först. Gör också ett tryckprov, där ni trycker t ex en sked mot mattan och ser så den inte flexar. 
GOLVVÄRME - Komforten i Vitruvius är bra och golvvärme är inget måste, men det blir såklart skönare med golvvärme än utan. Jämför komforten med trägolv.

Här kan du finna vilka material vi rekommenderar för förspackling av kakel/klinkers.

Behåll Garantier & Försäkringar
Då Vitruvius microcement enbart räknas som ett ytskikt så påverkar inte den de garantier eller försäkringar som man vanligtvis har i våtutrymmen.