Kök


Köksbänkskivor

Lägg dina egna köksbänkskivor. Lägg på befintliga skivor eller köp den billigaste du hittar och förädla den med Vitruvius micerocement. Betongbänkskivor är tåliga mot värme och smuts.
Använd Supersealer eller linoljevax som fläckskydd


Läggningen

Vitruvius är en microcement som man kan lägga själv, utan varken specialmaskiner eller förkunskaper. För den som önskar kommer vi ändå börja erbjuda kurser under 2020

Vår rekommendation är såklart alltid att anlita en erfaren läggare då en erfaren hand är mycket värt precis som inom alla hantverk. Formulär för offert från läggare finns på kontakt-sidan.

En installation är relativt snabb kan vara så kort som 2 dagar där ni kan beträda ytan igen redan dag 2.

Att lägga microcement

1. Primning

Efter att man inspekterat ytorna så applicerar man på K-primer, den innehåller sand. Detta för att skapa en bra fästgrund. Sanden gör att ytan känns som ett sandpapper och det underlättar läggningen väldigt mycket. utan sanden skulle materialet bara glida med läggningsverktyget.

2. Läggning

Den blandade massan trycks ut på ytan, ungefär som att bre smör på en smörgås. I och med att man trycker ut betongen mot underlaget och därmed har stöd av underlaget så är det lättare att få det jämnt. Men det behöver inte vara 100% jämnt för man kan korrigera ganska mycket i slipmomenten.

3. Slipning

Efter ca 15 timmar har limmet härdat men inte cementen, därför kan man slipa betongen med vanligt sandpapper. Det är nu ni bestämmer hur slät och flammig ni vill ha betongen.
Jag brukar först slipa ytan helt slät, där jag byter slippapper på maskinen ganska ofta. Därefter återanvänder jag slippapprena och skapar flammigheten.
Ett slippapper som inte är vasst skapar en bränning/polering på ytan och betong blir mer flammig av det

4. Ytbehandling

Efter slipningen moppas sealern på i 2-3 tunna lager.
När Sealern har torkat kan man fylla på med microcement för att få bort porer eller andra skavanker. Dessa "lagningar" slipas och ytbehandlas på samma sätt.
Badrum och bänkskivor behöver ytterligare fläckskydd.

Redan 1 timma efter sista behandlingen kan ytan beträdas. Möblering kan ske efter 24 timmar.

Det medföljer grundligare instruktioner med fler tips och trix och skulle de inte räcka så finns vi en telefonlängd bort

Kompletta Kit

Komplett Kit Microcement - Vitruvius

Från

1 770 kr