Köpinformation
Med anledning av den nya Dataskyddsförordningen, som trädde ikraft 25 maj 2018, uppdaterade vi våra köpvillkor. Vi tog också fram en ny integritetspolicy som finns att läsa här >>.


Köpinformation och villkor på Designbycement.com

www.designbycement.com ägs och drivs av Design By Cement Sweden AB.
Våra kontaktuppgifter m.m. hittar du längst ner på sidan

PRISER
Alla priser är inklusive moms. Priserna uppdateras löpande. Minsta order: Minsta ordervärde är 0 kr, Vid ordrar över det 1000kr levereras allt fraktfritt

BESTÄLLNING
När du godkänner dessa köpvillkor och din beställning uppstår ett bindande avtal. När vi mottagit din beställning skickas en bekräftelse via e-post med all information om beställningen. I bekräftelsen framgår också vad som gäller beträffande ångerrätt och retur samt länk till dessa fullständiga köpvillkor. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning samt lagersaldo-, bild- och textfel. Ifall någon av de varor som du beställt inte skulle finnas i lager, stryks varan från din order och vi betalar snarast tillbaka pengarna. Vi restnoterar inte saknade produkter för senare leverans.Färgerna som återges kan avvika från de verkliga färger som produkterna har, då färger kan variera beroende på ljussättning och färgåtergivning mellan olika bildskärmar.
För att handla ska du ha fyllt 18 år och vara mantalsskriven i Sverige.
Bruksanvisning följer med alla produkter som kräver det. Bruksanvisningen är skriven på svenska. Läs alltid igenom bruksanvisningen noggrant innan du börjar på ett nytt projekt. Alla produkter vi säljer kan användas i Sverige.

LEVERANSVILLKOR
Leverans till DHL utlämningsställe eller till angiven leveransadressFri frakt vid köp över 1000kr. På övriga beställningar tillkommer 150 kr. Leveranstiden är normalt 3-4 arbetsdagar men det kan variera.När du mottagit din beställning, ansvarar du för att kontrollera att de produkter du fått motsvarar den order du placerat. 


BETALNINGSVILLKOR(INGEN FAKTURAAVGIFT TILLKOMMER
Vid försäljning mot faktura tillämpar vi betalningsvillkoret 20 dagar netto från fakturadatum, men detta kan förlängas efter överenskommelse.Vid försenad betalning med mer än 30 dagar utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia kan ske. Förskottsbetalning kan krävas för vissa kunder

EJ UTLÖST PAKET

Om du låter bli att lösa ut ditt paket utan att meddela oss så debiterar vi en avgift motsvarande vår fraktkostnad

ÅNGERRÄTT/ÖPPET KÖP/RETUR
Öppet köp
Vi erbjuder 14 dagars öppet köp. Specialtillverkade varor kan inte returneras. Vara som returneras ska vara oanvänd och i originalförpackning med etiketter kvar.
Ångerrätt
Enligt lagen om distansavtal har du ångerrätt i 14 dagar från det att du fått ditt paket. Varan får inte vara hanterad i större utsträckning än som varit nödvändig för att fastställa egenskaper och funktion. Du kan bli skyldig att betala för ev. värdeminskning av varan. Du har inte ångerrätt på: En vara som tagits fram eller specialtillverkats enligt dina anvisningar. En vara som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av dig.

Om du vill ångra ditt köp ska du meddela oss senast 14 dagar från det att du fått ditt paket. Telefon: 070 63 63 800
E-post: info@designbycement.com
Post: Design By Cement , Lundbygatan 10,
 621 41 Visby

Använd gärna Konsumentverkets ångerblankett som du hittar här.

Då behöver du inte informera oss på något annat sätt, om att du ångrar köpet.
Lägg formuläret i paketet eller skicka det via mail eller post. Du kan inte ångra köpet bara genom att låta bli att hämta ut paketet.
Du måste ge oss ett tydligt besked om att du ångrat köpet.
Vi löser inte ut paket som skickas till oss mot postförskott.
Skicka tillbaka varorna så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter att du gett oss besked om ditt ångrade köp.
Se till att varorna är ordentlig packade, du har själv ansvaret tills att vi tar emot dom.

Vid retur av brandfarligt gods, vänligen säkerställ att emballaget är tydligt markerat med symbolen för brandfarligt gods.

»FRI RETUR
Snabbast och säkrast returhantering, vid ånger, byte och reklamation, får du om du genom att göra så här: a) Fyll i returformuläretb)
Bifoga returformulär och följesedel i försändelsen. Använd gärna samma emballage som din beställning kom i.
c) Fäst retursedeln på försändelsen (= gratis frakt)d)
Lämna in returförsändelsen till närmsta DHL-ombudf)
Om det är farligt gods måste det tydligt markeras med symbolen för farligt gods.

Återbetalning
Du har rätt till återbetalning inom 14 dagar från det att vi mottagit meddelandet och varan, om ångerrätten är tillämpbar. Återbetalningen sker med samma betalningssätt som vid köpet. Reklamation
Du har reklamationsrätt i 5 år på alla varor, det betyder att du antingen kan få varan reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den konkreta situationen. Felaktig eller skadad vara ska reklameras ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt felet eller skadan.
Reklamation inom två månader räknas alltid som att det skett inom rätt tid.
Du kan vända dig till oss på det sätt som passar dig bäst t.ex. telefon: 070 63 63 800,
Mail: info@designbycement.com

Skicka aldrig varor i retur innan du har talat med oss.
Om du behöver returnera varorna står Design By Cement för fraktkostnaden.
Använd den förutbetalda adressetiketten.
Se till att varorna är ordentlig packade, du har själv ansvaret tills att vi tar emot dom.

Kom ihåg att lägga med en kopia av följesedeln och returformuläret.
Vi löser inte ut paket som skickas till oss mot postförskott.Vid godkänd reklamation krediterar vi dig så snart som möjligt och med samma betalningssätt som vid köpet.

Information om klagomålOm du inte är nöjd med hur vi hanterat din reklamation rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).Vi följer alltid ARN:s beslut. Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se, Box 174, 101 23 Stockholm.

Klagomål på en vara som köpts hos oss kan också lämnas till Europeiska kommissionens onlineportal.
Detta är särskilt viktigt om du är bosatt i ett annat EU-land. Klagomål lämnas här - http://ec.europa.eu/odr.
När du lämnar ditt klagomål ska du ange vår e-postadress: info@designbycement.com

PERSONUPPGIFTER
Design By cement är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Du kan läsa vår fullständiga integritetspolicy här >>.