Gör Snygga Bänkskivor i Microcement

Lägg själv eller anlita proffs för att skapa egna bänkskivor i microcement
Svart Microcement på vägg och golv i Badrum
Renovera enkelt med Microcement.
Skillnaden är bara 2mm och 2 dagar.

Vad är Microcement?

Kortfattat är Microcement är ett spackel som spacklas ut på ytor där man önskar ett snyggt betongutseende och känsla. oftast spacklas detta i ett 2mm tjockt lager ovanpå ett stabilt underlag. De flesta går att lägga våta utrymmen, på golv och väggar.

Ska man gå djupare in på frågan så behöver betona att det finns en mängd olika tillverkare som kommer med sina för- och nackdelar.
- Det finns microcementer som läggs i ett lager och de som läggs i 4-6 lager.
- Det finns de produkterna som är hårda att arbeta med, som vanligt väggspackel, och de som är så lösa att man först ska rolla ut dem.
- Det finns de som kräver armering och dom inte behöver det.

Fläckskyddet är också en fråga med många svar där det finns alltå från lack till såpa.

Allt detta kommer ner till att det finns olika kvalitéer och därmed prisbilder som varierar.

Vissa system som är väldigt betonglika och de som knappt ens liknar betong på bild.

Men i grunden så har man ett fyllningsmedel som vanligtvis är kalk, marmor, sand eller liknande. I många sorter har man cement som bindemedel men det finns även de microcementer som inte innehåller cement alls.
Denna fyllningsmassa och ev cementen blandas med ett lim, limmet kan vara akryl, latex eller någon annan polymer.

Denna massa blandas eller leverras färdigblandad, infärgas vid behov, sen spacklas den ut på en primad yta i så många lager som tillverkaren kräver. Efter att den torkat slipas ytan och ytbehandlas. Detta kan totalt vara från 4 upp till 25! steg beroende på vilken tillverkare man väljer.

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Att tänka på innan man köper Microcement

Efterfrågan på Microcement har ökat explosionsartat i Sverige och tillgången också. Det finns idag ganska många som erbjuder Microcement och som vi pratat om så skifta kvalitén ganska mycket. Då branschen är relativt ny så går det inte att enbart säga ´man får vad man betalar för´.
Jag ska förklara.
Det går ganska enkelt att starta sitt egna märke på produkter, sk Private Label, och det görs även på Microcement. Med Private Label är det svårare att veta vem som är tillverkare och kunna utföra en prisjämförelse. I Sverige säljs det samma produkt under 2 olika märken men med över 400% prisskillnad och det finns fler exempel.

Därför är det viktigt att vara noggrann innan man bestämmer sig och framför allt att se materialet i verkligheten. På bild ser det mesta bra ut och framförallt betongytor.

Ska ni anlita en läggare så var noga med att ni får se provbit från denne. Läggaren påverkar material mycket på både gott och ont. Ofta kan variera mängden flammighet vilket provbitarna också ska visa. Obs. Provbitarna behöver vara färdigbehandlade, så det inte kommer komma på en plastig lack i efterhand.

MAn ska också veta att det finns Microcement som enbart är till för torra väggar som bakom TVn och de som klarar sig utomhur eller i pooler. Ni behöver kolla så produkter ni ska köpa är till för ert användningsområde

Då Microcement oftast är så tunt som 2mm så är materialet mycket beroende av underlaget.
Kontrollera vilket underlag som krävs för produkten ni köper.

Färgen är också något som man måste se i verkligheten då naturmaterial och framförallt gråskalor påverkas mycket om rummet. Om ni bygger nytt så kan det vara svårt att veta ljuset innan bäggar är på plats men man gör klokast i att avvakta med beställningen tills så sent som mjligt i byggprocessen. Efter Snickaren men före målaren brukar vara en bra regel. Leveranstiderna på Microcement brukar vara korta så det finns säkert tid.