Tid. Tålamod. Passion. 

Resultatet är en miljövänlig, hållbar och slitstark produkt som tillverkas och distribueras från den före detta Sockerfabriken i Roma på Gotland.

Vår historia

En tioårig lång resa som läggare där marknadens befintliga produkter aldrig var tillräckliga satte grundaren på stolen, bland råvaror och tester, för att gå till grunden med vad som fungerar och inte fungerar. Microcementen Vitruvius blev resultatet av en strävan efter de vackraste ytorna - ytor som vem som helst kan lägga med enkelhet. Denna strävan har gett en marknadsledande produkt som är helt krympfri, allergivänlig och som dammar ovanligt lite."Som fd golvläggare är det en fröjd att ha sitt egna material där man har förverkligat så många önskningar!"

Marcus Johansson

Grundare av Design by cement

Vitrivus Microcement

Ett material som kan läggas på många olika underlag även i våtrum, kräver bara ett par millimeters tjocklek, är lätt att lägga och har en fantastisk hållbarhet. Det har sedan starten använts av alltifrån stora hotellkedjor till otaliga renoveringar i privata hem. . 

Böckerna DE ARCITECTURA var till så stor hjälp att materialet döptes efter författaren, Marcus VITRUIVUS Pollio, född år 81 f kr. Denna "gamla" pulverdel blandas med ett modernt och miljövänligt lim och tillsammans bildar en microcement.

Bästa miljöbetyg

SUNDA HUS bedömer byggprodukter och klassar dem efter miljöpåverkan. De gav Vitruvius betyget B, vilket är det högsta en cementbaserad produkt kan få. Detta är vi ensamma om i Sverige!

Perfekt slutresultat
- en självklarhet!

Vitrivus Microcement är idag en självklarhet hos arkitekter och konceptskapare. Ett fint exempel är det urbana livsstilshotellet Scandic Grand Central i Stockholm där Doos Architechts och Stylt ligger bakom arkitektur och design. Här har man använt Vitruvius till över 1000 kvm golv och trappor i hotellets publika ytor. Enkelheten att lägga materialet på olika material och den fantastiska ytan, gör att den används av såväl hemmafixare som golvläggare i allt från små renoveringsprojekt hemma till stora offentliga miljöer.

Det här är bara början!

Idag är livet lite som en dröm, där jag som före detta golvläggare tillverkar och säljer ett material som inte bara är miljövänligt, utan som nästan dagligen hyllas av nöjda läggare och slutanvändare.

Detta triggar mig att bli ännu bättre med nya vidareutvecklade material. Nästa steg är att detta svenska material skall ut i världen!