MICROCEMENT BADRUM

MICROCEMENT FÖR BADRUM

Snygga badrum i betong blir allt mer populära, och med vår dbcMICROCEMENT kan du få ett ännu snyggare resultat, som dessutom är ännu bättre, ännu hållbarare och ännu enklare. 

FÖRDELAR MED MICROCEMENT FÖR BADRUM

Funktionella, estetiska badrum med svenska garantier

Vi har alla sett snygga badrum i betong, med dbcMICROCEMENT kan du snart också ha ett! Lägg själv eller ta hjälp av proffs, vi hjälper er hela vägen oavsett. 

Microcement är ett fantastiskt material för badrum . Den fogfria ytan och mjuka komforten är något man sent glömmer. Vår microcement har en äkta betongkänsla som lämpar sig bra till badrummets annars hårda material.

Upplev materialet i verkligheten & beställ våra kostnadsfria provbitspaket.

Badrum med betongfinish.

Välj dbcMICROCEMENT till ditt badrum för en  hållbar och enkel lösning. Det är inte bara estetiskt tilltalande utan även praktiskt och miljövänligt
T o m vårat fläckskydd är allergivänligt och utan härdplaster.

Lätt att lägga för amatörer och proffs

Hur fungerar det?

dbcMICROCEMENT från Gotland är framtagen med en minimal krympning under härdningen, vilket innebär att endast ett lager på ca 2mm är nödvändigt, utan behov av armeringsmatta. Detta sparar tid men ger framförallt en naturlig flammighet i ytan.

Nya badrum appliceras ett tätskikt före microcement genom samma beprövade föreskrivfter som vid kakel. Tätskiktet förbehandlas och sen läggs dbcMICROCEMENT.
Renoveringar med kakel och mattor som ytskikt går också bra att lägga på efter mindre förarbeten.

Microcementen kommer färdigblandad och förinfärgad oh spacklas ut på den tänkta ytan. Dagen efter slipas och formas ytan helt utan specialmaskiner. 
Sealer och MicrocementOlja appliceras för att ge en varaktig lättstädad yta. 
Allt i enighet med Boverkets regler, 6:5336, varpå försäkringar och garantier inte heller är något problem. 

MICROCEMENT I VÅTZONER

Hur gör man med tätskiktet?

Vid nyproduktion behandlar man våtrum precis som om man skulle sätta kakel/klinkers. Våtrum delas in i olika zoner som ska behandlas på olika sätt. Detta följs enligt BKR:s anvisningar med tätskikt på erforderlig plats.

Efter att tätskikten är på plats så spacklar man ett tunt lager av fix/fästmassa innan belägger ytan med microcement. Det är viktigt att fästmassan är från samma tillverkare som tätskiktet, annars kan det påverka era garantier. Vi samarbetar med en rad olika tillverkare, och det är viktigt att man följer deras anvisningar. 

Tätskikt skall utföras strikt enligt Alfix anvisningar – som du finner längre ner på sidan. Kontaktskikt med Alfix Profix/Alfix Profix Plus direkt på våtrumsmattan, får max. utföras i 5 mm tjocklek och skall torka min 24 timmar vid 20 °C, innan, Microcementen appliceras. Det får inte lämnas. Kvalitetsintyg bilag A från BKR Alfix tar inte ansvar för utskiktet av Microcement, detta skall ”Design by Cement” ta.
 
Alfix A/S Utvecklingschef/ R&D Manager
Frank Pingel 
 
ARDEX N 23 W, S 28 NEW, X 77, X 77 S, X 77 W, X 78, X 78 S och X 90 OUTDOOR.
Alla Ardex fästmassor blandas medtillsatsen 50% E90 + 50% vatten.
Fix Universal Flex.
Höganäs tätskikt spacklas med fp13, fp1300 eller fp1350.
Dessa spacklas max 3-5mm tjockt.

Kiilto har vi nära samarbete med och det går bra att använda deras rollningsbara och foilesystem.
Läs gärna igenom deras anvisningar i det här dokumentet.

LIp är vår äldsta samarbetspartner som arbetat tillsammans med sen 2017.

De har föreskrivet Multifix eller liknande som blandas med tillsatsen 50% Multibinder. och 50% vatten. Dosering enligt förpackning

Använd en fästmassa som är klassad min S1 som Keraflex Maxi S1 eller Keraflex S1 Vario Quick.

Jag vill ha en traditionell fästmassa och inget lättfix för att det har vanlig ballast och inte extraherat glas eller liknande. Skriver Jan-Erik Johansson Technical Department Building ceramics på Mapei.

Till PCIs tätskikt rekommenderas Pci Nanolight som blandas med 50% Lastoflex och 50% vatten,
Spackla max 5mm.

Schönox rekommenderar att man använder deras fästmassa Q12. Det rekommenderas att man enbart lägger väggar när har schönox tätskikt.

Weber rekommenderar sitt REX FIX på tätskiktet före man lägger dbcMICROCEMENT. Spackla max 5 mm/skikt och max 10 mm tjockt totalt.
Webers system enbart när väggar

Om din tillverkare inte finns med på listan så betyder det att vi ännu inte fått svar från dem. Ta gärna kontakt med oss eller dem så kommer vi fram till en säker lösning.

Beställ badrumspaketet!

Beställ vårt färdiga paket med dbcMICROCEMENT för badrum! Det innehåller allt du behöver för att få till den där härliga betonglooken, fast ännu snyggare och ännu bättre.

Microcement i badrum – underlag

Vilka underlag kan jag lägga på?

Betong, puts, flytspackel och andra massabeläggningar går bra att lägga på så länge ytan är dragfast och slät.
Ojämnheter över 1mm spacklas eller slipas bort.
Det kan också vara en god ide att förbehandla ytan med flytspackelprimer eller A-primer så att åtgången av paketets K-primer inte blir för hög.
Kakel och klinkers behöver först spacklas så ytan blir helt slät, annars kan ett rutmönster synas i microcementens flammighet.
Man spacklar med ett kakelfix eller spackelmassa anpassat för att fästa på plattorna.
Skrapspackla hela ytan diagonalt över fogarna minst 2 gånger.
Mattor kontrollerar man först hårdheten.
Tryck med något hårt, t ex en sked, på mattan. Den ska inte flexa.
Därefter kontrollerar man så mattan sitter fast överallt, kolla speciellt i kant mot vägg.
Innan arbetet påbörjas slipas mattan och/eller så tvättar man den med rengöringssprit, T-röd, för att få bort en mjukgörare som brukar finnas på ytan. Mjukgöraren kan ha inverkan på fästet
Om det finns fläckar på underlaget behöver man förvissa sig om att det inte är fläckar av något som kan störa microcementen som t ex oljefläckar.
 
Annars tvättas eller slipas fläckarna bort. Vid slipning så kan Diamantskivor vara bra att använda.

Har underlaget sprickor i sig behöver man säkerställa att de inte rör sig eller fortsätter att spricka.
Om sprickorna är fyllda av smuts så kan det vara ett tecken på att den inte rör sig.
Då rengör man dem sen spacklar med ett handspackel, så riskerar man inte att de syns i flammigheten.

Rörelsefogar eller delitationsfogar finns för att underlaget ska kunna röra på sig, dessa fogar behöver även gå igenom ytskikten, dvs även dbcMICROCEMENT. 

Golvvärme går bra men den behöver vara avstängd under läggning, detta för att tillåta sig så lång arbetstid i materialet som möjligt.

Inspiration

Badrum i betong är verkligen snyggt!Inspireras av våra kunder och börja planera ditt eget projekt. Spana in våra sociala medier för mer inspiration.

Vad säger våra kunder?

Vi älskar vårt nya badrum!

Rekommenderar skarpt detta företag och dess produkter.

Inte första gången jag använder microcement från er. Era färdiga set är enkla att använda och ger ett löjligt bra resultat. Lagt i badrum "direkt" på plastmatta, bänkskiva och stänkskydd "direkt" på laminat. Snabb och bra service!

En fantastisk möjlighet för oss som vill renovera hållbart och fantasifullt! Stort plus för kostnadsfria prover.

Vanliga frågor

Är microcement godkänt för badrum?

Ja, microcement kan användas säkert i badrum som ett ytskikt över godkända tätskikt, vilket säkerställer fullständigt skydd mot fuktskador. Vårt samarbete med ledande tätskiktsleverantörer garanterar att ditt nya badrum inte bara ser fantastiskt ut utan också uppfyller alla nödvändiga byggnormer.

Microcement är en relativt ny produkt i Sverige och kvalitéerna skiftar väldigt mellan olika tillverkare. Framförallt när det kommer till utseendet. Därför är det viktigaste att ni får se materialet i verkligheten innan ni gör erat val.  
Vi har stor tilltro till vårat material och erbjuder därför provbitar helt kostnadsfritt. 
Till Gratis provbitspaket.

Badrumsytor skyddas med microcementolja den är speciellt framtagen för våtrum. 
För att få bästa resultat så behandlas ytan på en så torr microcement som möjligt. 
NI underhåller ytan med Linoljesåpa. 

Det kan behövas någon ytterligare behandling av microcementolja om ni märker att microcementen snabbt blir mörk vid kontakt med vatten. 

Kalken har en förmåga att fastna på det mesta men det går att tvätta bort med mildare kalkrengöringsmedel. 
Dock så är det många med både kalk och järnrikt vatten som blivit förvånade över hur såpan gör att sådana fläckar inte får fäste eller uppstår

Vi lämnar 10 års garanti på vårt material, och våra instruktioner.
Garantin gäller bla mot sprickor som uppstått i vårt material, den gäller inte om sprickan orsakats av underlaget eller annan yttre påverkan.

Den som lägger ytan lämnar också garanti på sitt arbete.
Enligt konsumenttjänstlagen gäller garantin i 2år.
Vid större offentliga objekt brukar Design By Cement garanterar både arbete och produkt för att serva både läggare och slutkund, detta förmedlas genom ett separat kontrakt.

Beställ tre kostnadsfria provbitar!

Det viktigaste steget innan du köper microcement är att få se materialet i verkligheten för att uppleva hur det känns! Därför erbjuder vi alltid tre kostnadsfria provbitar för alla som vill se och känna på materialet i förväg. Välj de färger du vill ha, och klicka hem ett gratis provbitspaket.

Rulla till toppen