MICROCEMENT BÄNKSKIVA

Microcement bänkskiva

Snygga bänkskivor i betong kan verkligen förändra hur ett helt kök ser ut! Med vår dbcMICROCEMENT kan du förvandla ditt kök till en modern, stilren oas – samtidigt som du ökar din bänkskivas hållbarhet och underlättar underhållet.

FÖRDELAR MED MICROCEMENT FÖR BÄNKSKIVA

Varför microcement i köket?

Bänkskivor i betong blir mer och mer populära i svenska hem, något som vi verkligen kan förstå! Med vår dbcMICROCEMENT kan du enkelt förvandla din bänkskiva till en modern, snygg skiva i betongfinish. Det finns många fördelar med att välja microcement för köket, bland annat hur enkelt det är att lägga och underhålla produkten. Det medföljande fläckyddet – linoljevaxet – är fritt från lösningsmedel och anpassat för kontakt med livsmedel. Upptäck fördelarna med dbcMICROCEMENT och förvandla ditt kök redan idag!

Återvinn din gamla bänkskiva med microcement

Börjar bänkskivan i köket se lite sliten ut? Inga problem – med dbcMICROCEMENT blir den som ny igen! Lägg microcement över din gamla bänkskiva och njut av ett snyggt, fräscht och modernt resultat. Precis som ett betongkök – men mycket snyggare.

HUR FUNGERAR DET?

Lättapplicerat och enkelt att underhålla

Vår dbcMICROCEMENT är perfekt för köket då den är enkel att underhålla. Vi erbjuder färdiga paket som bestående av allt du behöver för att lägga microcementen själv, och processen är snabb och smidig. För att underhålla din bänkskiva använder du dig bara av vattenavvisande linoljevax – som passar bra med kontakt med livsmedel –, som dels skyddar mot fläckar, dels håller ytan hård och skyddad. Vaxet ger betongen lite mer flammighet – eller färghöjning som det kallas – och därför är det viktigt att behandla hela skivan med det för att säkerställa en jämn finish.

VILKA UNDERLAG KAN JAG LÄGGA PÅ?

Hur lägger jag microcement på bänkskiva?

Microcement kan läggas på många olika material och se otroligt snyggt ut. Att du dessutom kan använda din nuvarande bänkskiva som stomme är ett enormt plus i kanten. Här nedan kan du läsa om hur du bör tänka när du lägger dbcMICROCEMENT på din befintliga bänkskiva.

Laminatskivor ska mattslipas och tvättas av ordentligt med T-sprit före. Därefter använder du vår K-primer för att förbereda skivan, och lägger sedan microcement över.

MDF är ett bra material att lägga vår dbcMICROCEMENT på. Säkerställ att du alltid grundar med A-primer om skivorna kommer utsättas för fukt, vilket de normalt sett gör om du använder dem i köket. Fortsätt därefter med läggning som vanligt.

Träskivor är lite speciella, då du behöver förbereda dem genom att måla dem med spärrfärg innan du lägger microcement. Spärrfärg finns att köpa i din bygghandel, eller på nätet.

Beställ bänkskivepaketet!

Beställ vårt färdiga paket för bänkskivor! Vår svensktillverkade dbcMICROCEMENT är enkel att hantera och du kan lägga den själv, eller anlita en hantverkare. Klicka vidare till produkten för mer information!

Inspiration

Hämta inspiration från våra kunder och lägg din egen bänkskiva i microcement! Spana in våra sociala medier för mer inspiration.

Vad säger våra kunder?

Tack för all fin service! Det var mycket lättare än jag trodde. Vi är supernöjda.

VI är så glada att vi vågade prova på detta. Det kommer garanterat bli betong på fler ställen!

Kan verkligen rekommendera DBC, bra koncept och bra produkter.

En fantastisk möjlighet för oss som vill renovera hållbart och fantasifullt! Stort plus för kostnadsfria prover.

Vanliga frågor

Att tänka på när du köper microcement

Microcement är en relativt ny produkt i Sverige och kvalitéerna skiftar väldigt mellan olika tillverkare. Framförallt när det kommer till utseendet. Därför är det viktigaste att ni får se materialet i verkligheten innan ni gör erat val.  
Vi har stor tilltro till vårat material och erbjuder därför provbitar helt kostnadsfritt. 
Till Gratis provbitspaket.

Vi rekommenderar inte att lägga microcement direkt i vasken. för det kan bli för hög belastning där. Men bänkskivorna går utmärkt. 

I bänkskivepaketen ingår ett terpentinfritt Linoljevax som passar bra för kontakt med livsmedel. Det klarar den belastning som ett finns i ett kök bra. Om man städar med linoljesåpa så blir skivan helt underhållsfri. Men om man städar med diskmedel eller andra medel så kan man tvätta bort linoljevaxet och fläckar kan uppstå. 
Man märker av det tidigt då microcementen blir mörk snabbt vi kontakt med vatten. 

Skulle fläckar uppstå så har vi goda erfarenheter av de vita mirakelsvamparna man ser i lokala matbutiken. 

Vi lämnar 10 års garanti på vårt material, och våra instruktioner. Garantin gäller bla mot sprickor som uppstått i vårt material, den gäller inte om sprickan orsakats av underlaget eller annan yttre påverkan.

Den som lägger ytan lämnar också garanti på sitt arbete. Enligt konsumenttjänstlagen gäller garantin i 2år. Vid större objekt finns möjligheten att Design By Cement garanterar både arbete och produkt, detta förmedlas genom ett separat kontrakt.

Alla leveranser sker Fraktfritt. Mindre beställningar sker till ditt närmaste utlämningsställe för DHL. Större beställningar sker direkt till din angivna leveransadress. Leveranstiden är normalt 3-4 arbetsdagar

Beställ tre kostnadsfria provbitar!

Det viktigaste steget innan du köper microcement är att få se materialet i verkligheten för att uppleva hur det känns! Därför erbjuder vi alltid tre kostnadsfria provbitar för alla som vill se och känna på materialet i förväg. Välj de färger du vill ha, och klicka hem ett gratis provbitspaket.

Rulla till toppen