Hur man får ett bästa fläckskyddet på microcement

Fläckskydda microcement

För att få ett så bra fläckskydd som möjligt på microcement så behöver man en metod som innebär att man applicerar fläckskyddet flera gånger.

Efter att man lagt microcementen så innehåller den fortfarande mycket fukt. även en färdighärdad betongyta kan innehålla 8% fukt, en microcement som härdat 1 dag kan ha en fuktmängd på 30% . Denna fukt kommer vilja expandera om temperaturen ökar vilket skapar ett tryck på förseglingen.

Så om man förseglar ytan med en sealer eller lack så blir ytan tät. Men när fukten expanderar så kommer den i bästa fall penetrera fläckskyddet och skapa porer. I dessa porer kan sen smuts komma ner och skapa fläckar.
Skulle man försegla ytan med något som fukten inte klarar av att penetrera, som en lack, så finns risken att lacken drar loss microcementen. Detta är inte helt ovanligt och omläggning är enda åtgärden på det.

Vi arbetar hellre med vår sealer som är ganska svag för att den ska tillåta fukten att skapa porer. Dessa porer fyller man sen nästa gång man städar med Linoljesåpa. Förutom att porer täpps till igen så bildar linoljesåpan också en nytt slitlager och därför behöver vi inte använda giftiga PU-lacker. Man får också följdeffekten att man aldrig behöver lacka om våra ytor då deras slitlager appliceras varje gång man städar.
Vi har samma princip på offentliga ytor och det passar så bra för de ytor som slit mycket är också de som städas ofta.

Rulla till toppen