MICROCEMENT TRAPPOR & MÖBLER

Upptäck möjligheternas material!

Microcement är ett perfekt material att använda om du vill förnya dina möbler eller bygga om din trappa. Till denna typen av ytor rekommenderar vi vårat bänkskivepaket för att få en tålig yta mot både smuts och slitage.

ETT MÅNGSIDIGT MATERIAL

Inred möbler och trappor med dbcMICROCEMENT!

Skapa en personlig och unik atmosfär med dbcMICROCEMENT! Genom att styra flammigheten under slipningsprocessen kan du anpassa ytan för att matcha ditt utrymme och din stil. Vår microcement bjuder på en autentisk betongkänsla som mjukar upp och förfinar traditionellt stela material, vilket gör det till ett utmärkt val för både privata och offentliga miljöer. Upptäck fördelarna med dbcMICROCEMENT!

HUR FUNGERAR DET?

Exceptionell hållbarhet och underhållsvänlighet

dbcMICROCEMENT är mer än bara estetiskt tilltalande – det är en praktisk lösning som står emot slitage och fläckar. Tack vare sin fog- och skarvfria design, minskar risken för skador från tappade föremål, vilket gör ytan exceptionellt tålig och lätt att underhålla. Trots sin minimala tjocklek på endast 2 mm, levererar dbcMICROCEMENT en överraskande slitstyrka som överträffar många tjockare alternativ. Vår microcement kräver endast en applicering och ett lager, vilket förenklar installationsprocessen samtidigt som det säkerställer långvarig hållbarhet och estetik.

VILKA UNDERLAG KAN JAG LÄGGA PÅ?

Microcement på olika underlag

Betong, puts, flytspackel och andra massabeläggningar går bra att lägga på så länge ytan är dragfast och slät. Ojämnheter över 1mm spacklas eller slipas bort. Det kan också vara en god ide att förbehandla ytan med flytspackelprimer/akrylprimer så att åtgången av vår K-primer inte blir för hög.
För inomhusbruk så går det bra att lägga på trä eller andra organiska material, bortsett från golvytor( se plankgolv). Utomhus kan t ex vändningarna mellan regn och värme vara för snabba. Man bör tänka på att Vitruivus är diffusionsöppen så den släpper igenom fukt. Därför kan man behöva fuktskydda MDFen med en vattentät lack om man ska göra betongbänkskivor. Behandlat trä bör man måla med en spärrfärg före.
Om det finns fläckar på underlaget behöver man förvissa sig om att det inte är fläckar av något som kan störa microcementen som t ex oljefläckar. Annars tvättas eller slipas fläckarna bort. Vid slipning så kan Diamantskivor vara bra att använda.

Har underlaget sprickor i sig behöver man säkerställa att de inte rör sig eller fortsätter att spricka. Om sprickorna är fyllda av smuts så kan det vara ett tecken på att den inte rör sig. Då rengör man dem sen spacklar med ett handspackel, så riskerar man inte att de syns i flammigheten.

Beställ dbcMICROCEMENT för trappor och möbler!

Vårt bänkskivepaket är perfekt för trappor och möbler då det ger en tålig yta som skyddar mot smuts och slitage. Läs mer om paketet och beställ redan idag!

Inspiration

Att lägga microcement på trappor och möbler är ett bra sätt att modernisera och skapa stämning i ett hem. Spana in våra sociala medier för mer inspiration.

Vanliga frågor

Hur vet jag hur microcementen kommer att se ut?

Hos oss på Design by Cement får du alltid tre kostnadsfria provbitar! Klicka hem dina bitar i de färger du är intresserad av, så kan du redan innan du beställer materialet få se på det och känna hur det känns. Vi vet att vårt material är bland det bästa på marknaden, och därför vill vi att alla våra kunder ska få uppleva det själva innan sitt köp – så att de vet vad de får.

Vår microcement går att lägga över befintliga möbler i viss mån. Bord, bänkar, bänkskivor och dylikt möbler fungerar som bra stommar för microcement. Du kan läsa mer om läggning här.

I vår webshop finns det gott om produkter, såsom linsåpeoljor och vax, som kan användas för fläckskydd. Du kan läsa mer om detta på vår informationssida, eller kontakta oss direkt vid frågor.

Vi lämnar 10 års garanti på vårt material, och våra instruktioner. Garantin gäller bla mot sprickor som uppstått i vårt material, den gäller inte om sprickan orsakats av underlaget eller annan yttre påverkan.

Den som lägger ytan lämnar också garanti på sitt arbete. Enligt konsumenttjänstlagen gäller garantin i 2år. Vid större objekt finns möjligheten att Design By Cement garanterar både arbete och produkt, detta förmedlas genom ett separat kontrakt.

Alla leveranser sker Fraktfritt. Mindre beställningar sker till ditt närmaste utlämningsställe för DHL. Större beställningar sker direkt till din angivna leveransadress. Leveranstiden är normalt 3-4 arbetsdagar

Beställ tre kostnadsfria provbitar!

Det viktigaste steget innan du köper microcement är att få se materialet i verkligheten för att uppleva hur det känns! Därför erbjuder vi alltid tre kostnadsfria provbitar för alla som vill se och känna på materialet i förväg. Välj de färger du vill ha, och klicka hem ett gratis provbitspaket.

Rulla till toppen

Vi bygger om!

Vi håller på att bygga om här på hemsidan och vi ursäktar i förväg om något ser tokigt ut. Hör gärna av er till oss om ni upplever något fel på sidan eller saknar information, så ska vi se till att lösa det inom kort!