FLÄCKSKYDD

Fläckskydd

FLÄCKSKYDD FÖR BETONG OCH MICROCEMENT

Fläckskydda microcement

Ett levande material som betong – behöver ett levande fläckskydd.

Alla naturmaterial behöver andas och det kallas diffusion, men de andas inte överallt hela tiden utan mer fläckvis och tillfälligt. Det är viktigt att vi tillåter detta, genom att lämna “andningshål”,
och vi vill samtidigt ha en yta som är stängd för smuts från ovansidan. Detta kan låta som en konflikt men det behöver det inte vara, vi tar det från början…

När Microcementen är lagd och sealern har torkat så är det små porer i sealern, där vattnet ifrån den har dunstat., genom dessa porer kan betongen andas men smuts kan också komma ner och skapa fläckar.  Därför mättar vi miicrocementen med feta produkter så som vax, såpa eller olja. 


MICROCEMENT OLJA

Microcement-olja är vårt fläckskydd för våtutrymmen.
Microcement-olja är en blandning av flera oljor för att både vara fyllande och djupträngande så även grova ytor kan få ett riktigt bra skydd.

Som alltid med våra produkter så lämnar de en diffusionsöppen yta så ingen fukt stängs inne, precis som ett GORE TEX™-tyg.

Utöver ett bra fläckskydd så tål Microcement Oljan värme upp till 200 grader, så den är ett bra alternativ i bastu. 

Användningsområden: Våtutrymmen och bastu.
Bra kemikalieresistens.


LINOLJESÅPA

En linoljesåpa som Gutelins innehåller rikligt med olja som är “förtvålad.” Oljan i sig skapar inga fläckar, då den är förtvålad, utan den oljefilm som lämnas efter att man skurat ett golv går ner i porerna och täpper till dem. Smutsen kommer nu inte ner till betongen utan ytan är tät. Skulle betongen behöva andas, alltså underifrån, så kan den “enkelt” trycka bort såpan utan att det blir några andra skador.

Nästa gång man skurar golvet täpps de porerna igen på nytt. Hade man täppt till ytan med en lack så hade lufttrycket kunnat bli så stort att betongen trycker loss sig själv. Den feta filmen bidrar också mycket som ett extra slitlager som alltså förlänger livslängden av betongen
Användningsområden: Golv samt städmaterial

LINOLJEVAX

Linoljevax rekommenderar vi som fläckskydd på möbler, köksbänkskivor, stänkskydd m.m. 
Ytan blir hårdare än såpan och lenare än med Supersealer. 

Förutom att ytan blir hård och vattenavisande så fettar man också in betongen så den inte “vill” suga åt sig mer. Det lite som hängslen och livrem.

Vaxet ger lite mer flammighet på betongen sk. färgförhöjning, så man behöver behandla tex hela väggen. Men om ett hörn skiljer två väggar åt så behöver man inte behandla båda väggarna, om båda inte är utsatta för smuts.Användningsområden: Bänkar, stänkskydd 

provbitspaket

Besök gärna våra sociala medier för fler bilder….

INSTAGRAM

FACEBOOK

PINTEREST

Rulla till toppen

Vi bygger om!

Vi håller på att bygga om här på hemsidan och vi ursäktar i förväg om något ser tokigt ut. Hör gärna av er till oss om ni upplever något fel på sidan eller saknar information, så ska vi se till att lösa det inom kort!