HUR DBC BEMÖTER KOMMANDE LÅGKONJUNKTUR

Snart är september slut år 2022 och vi har 2,5 år av kriser bakom oss och en lågkonjuktur framför oss. 

Som företagare, arbetsgivare och ensamstående pappa så är man såklart orolig. Tänk om inget jag gör kommer få effekt?!

Hittills har vi kunnat hantera problemen bra och vad det visat sig så har vi legat i spetsen framför de flesta andra företag som har “riktiga” företagsledare i toppen. På Design By Cement som har vi bara en fd golvläggare.

När Corona(Covid-19) kom så märkte vi ganska snabbt att leveranstiderna började bli långa så vi flyttade våra beställningspunkter.. och vi bad våra leverantörer att kolla upp alternativa inköpsvägar, från andra länder i takt med att t ex Frankrike och Tyskland stängde sina gränser.
Vi ville ha andra alternativ så Vivar politiskt obunden som t ex Norge då jag tänkte att den gränsen aldrig skulle stängas. Eller Ryssland för de verkade förneka hela pandemin. 
Vi fick då hära att vi var det enda företaget som tagit upp denna förfrågan, vilket är märkligt då vi är deras enda kund som omsätter under miljarden. 

Ett halvår senare verkade det som att Cementkrisen skulle bli verklighet. och då det är en ingrediens som vi använder så började jag kolla upp nya inköpsportar då med. När jag pratade med Schwenk iTyskland om att få upp prover så vi hade leveransporten och receptet färdigt om krisen kom, så frågade jag om de inte blivit nedringda av andra svenska företag som gjorde samma sak. Så sa han att jag var den första som kontakt dem. Samma sak när jag pratade med Aalborg i Danmark. 

Det verkar som att byggbranschen inte förbereder sig. 
Men nu har vi en annan sorts kris som kommer drabba alla. Elen blir dyr och folk kommer inte ha råd att investera lika mycket. 
Då är det såklart bra med microcement för man renovera så mycket med den. genom att lägga ovanpå kaklet i badrummet och därmed förlänga livslängden på ytskiktet. 
Då kan man spara pengar om man renoverar men om man inte ens har råd med det då?

Men vi räknar ganska kallt med att vår Svenska marknad kommer att minska och därför förbereder vi oss nu genom att öka vår marknad.
DBC goes international.
Vi siktar in oss på utlandet och tror vår produkt kommer kunna få genomslagskraft då bränslet är dyrt och med vårt material behöver man bara lägga en gång, ytbehandla under en dag så det spar en massa bilfärder. 

Att vi är mest betonglika är ett svårt försäljningsargument för alla säger så, om ni själva inte sett skillnaden så tycker jag ni ska beställa ett provbitspaket

Vårt sätt att bemöta lågkonjunkturen är alltså att öka vår marknad och hoppas att antalet affärer blir desamma.
Vi kommer också att utnyttja läget genom att förhandla om nya priser på in princip allt, med förhoppning kommer vi kunna erbjuda lägre priser och öka försäljningen den vägen. 

Rulla till toppen