Microcement i våtzoner

bathroom
 
 

Vi samarbetar med dessa leverantörer. Det är viktigt att man följer deras anvisningar.

 
 
ALFIX

Tätskikt skall utföras strikt enligt Alfix anvisningar – som du finner längre ner på sidan. Kontaktskikt med Alfix Profix/Alfix Profix Plus direkt på våtrumsmattan, får max. utföras i 5 mm. tjocklek och skall torka min 24 timmar vid 20 °C, innan, Microcementen appliceras. Det får inte lämnas Kvalitetsintyg bilag A från BKR Alfix tar inte ansvar för utskiktet av Microcement detta skall ”Design by Cement” ta. Alfix A/S Utvecklingschef/ R&D Manager Frank Pingel Parkett och Klickgolv behöver man däremot avlägsna före.

ARDEX
ARDEX N 23 W, S 28 NEW, X 77, X 77 S, X 77 W, X 78, X 78 S och X 90 OUTDOOR. Alla Ardex fästmassor blandas medtillsatsen 50% E90 + 50% vatten.
 
BOSTIC
Fix Universal Flex.
 
HÖGANÄS
Höganäs tätskikt spacklar med fp13, fp1300 eller fp1350. Dessa spacklas max 3-5mm tjockt.
 
KIILTO
Kiilto har vi nära samarbete med och det går bra att använda deras rollningsbara och foilesystem. Läs gärna igenom deras anvisningar i dokumentet. Som går att hitta längre ner på sidan.

 

LIP
Behöver tillsatsen Multibinder. det fungerar med flera fästmassor tillsammans med det den tillsatsen. Vi har långt och mycket god erfarenheter av deras Multifix.

 

MAPEI
Använd en fästmassa som är klassad min S1 som Keraflex Maxi S1 eller Keraflex S1 Vario Quick. Jag vill ha en traditionell fästmassa och inget lättfix för att det har vanlig ballast och inte extraherat glas eller liknande. Skriver Jan-Erik Johansson Technical Department Building ceramics på Mapei.
 
PCI
Till PCIs tätskikt rekommenderas Pci Nanolight som blandas med Lastoflex, spackla max 5mm.
 
SCHÖNOX
Schönox rekommenderar att man använder deras fästmassa Q12. Det rekommenderas att man enbart lägger väggar när har schönox tätskikt.
 
WEBER
Weber rekommenderar sitt REX FIX på tätskiktet före man lägger Vitruvius. Spackla max 5 mm/skikt och max 10 mm tjockt totalt. Webers system enbart när väggar ska beläggas, och alltså inte golv.
 
Annan
Om din tillverkare inte finns med på listan så betyder det att vi ännu inte fått svar från dem. Då vill vi gärna att ni lägger i ett armeringsnät i fästmassan på de ytor som belastas med vatten. Ta gärna kontakt med oss eller dem så kommer vi säkert fram till en lösning.
 
 
 
Rulla till toppen