Offentliga Ytor & Entrepenader

Företaget & materialet när du ska inreda offentliga ytor. Med bred erfarenhet av stora projekt är vi den seriösa samarbetspartnern
ni vill ha.

DAYS OF MARCH
100 m2 golvyta i 
Mall of Scandinavia,
färdig installation på 48 timmar

Vitruvius har sedan 2013 installerats på hotell, restauranger, butiker, banker, kontorslandskap och mer, allt från mindre konceptuella ytor till +1000 m2. Vår erfarenhet från avancerade projekt sträcker sig dock betydligt längre bak än så.

Vi finns här och hjälper er genom hela projektet, från planeringsstadie och underlag till installation och underhåll.

Kontakta oss för inledande samtal

Marcus Johansson - VD & Materialexpert

Marcus@designbycement.com


0706363800

Martin Ahlström - Projektledning & installationer

Martin@designbycement.com

0735154298

Problemlösning sedan 2004

Med nära 20 års erfarenhet från flera hundra krävande byggprojekt i skiftande skala har vi byggt ett brett nätverk inom branschen och mött de flesta utmaningar som kan tänkas uppstå, och vi är redo för fler.

Det är trots allt utmaningarna som ligger bakom Vitruvius uppkomst då vi ville hitta en lösning på problem som materialen och teknikerna på marknaden inte kunde erbjuda när vi fick förfrågningar och mötte verkligheten i våra tidigare projekt, både gällande process och resultat. 

DJUPVIK HOTELL
En av många renoverade duschar på Djupviks hotell. De tidigare kaklade ytorna är nu fogfria och mer lättstädade, samtidigt som de bättre passar den i övrigt minimalistiska designen på hotellet.

Funktion i entreprenad & byggnad

Vi vet att saker sällan går helt enligt planerna under en entreprenad.

Med Vitruvius kan alla nivåer och underlag först byggas upp och justeras, för att sedan tryggt kläs in med endast 1 lager och utan behov av fiber-armeringar. Detta ger större frihet till justeringar samtidigt som det sparar värdefull tid i entreprenaden, inte minst när det gäller golvytor.

Med samma material för både golv, vägg och våtutrymmen slipper man även kompromissa med designval, samtidigt som den höga diffusionen i Vitruvius och dess fläckskydd tillåter fukt att fritt röra sig genom materialen, även i utsatta miljöer.

DOWNTOWN CAMPER
Totalt 1100 m2 på Downtown Camper by Scandic Hotels i centrala Stockholm.
Bilden visar steg 1 av 2 i entreprenaden.

Miljötänk hela vägen, från material till städning

Vitruvius miljöklassning (B av Sunda Hus) tillåter att den används i projekt som ställer höga krav på både material och arbetsmiljö, t.ex. för hotell eller i enlighet med Skanskas Mörkgröna klassificering, såsom Juvelen i Uppsala.

Vi har såklart även sett till att endast arbeta med fläckskydd och städprodukter som bygger på samma miljötänk, noggrant utvalda för att komplettera Vitruvius och för att säkerställa lång livslängd och minimalt slitage. 

JUVELEN
350 m2 golv på Juvelen I Uppsala, ett Skanska-projekt med Mörkgrön klassning och ett av världens mest hållbara kontorsbyggnader.

Kunder och samarbetspartners

Våra kunder och samarbetspartners inkluderar allt ifrån enskilda designers och mindre entreprenörsföretag till marknadsledande varumärken, arkitektkontor och byggherrar.

Vi är stolta över att ha skapat ett material som väcker så mycket positiva känslor hos våra kunder och får nära dagligen höra hur Vitruvius överträffar förväntningar på estetik och materialkänsla, även från kräsna och erfarna yrkesfolk.

Trots att vi hitintills främst har inriktat oss på den svenska och Skandinaviska marknaden, blickar vi nu samtidigt utåt och är redo för en internationell expansion. 

REBTEL
200 m2 golv och 100 m2 vägg i kontorslandskap i centrala Stockholm.

Några fler av våra kunder:

ÅF

TELE2

MIO

Några av de arkitekt & design-kontor vi samarbetat med: 

Section
Drop element here!

Teknisk dokumentation:

Produktblad

 • Produktblad badrum.pdf
 • Produktblad golv.pdf
 • Produktblad möbler.pdf
 • Produktblad väggar.pdf

Miljödeklarationer

 • Vitruvius Härdare.pdf
 • Vitruvius pulver.pdf
 • Vitruvius härdare.pdf
 • Vitruvius pulver.pdf

Broschyrer & annat 

 • Broschyr Vitruvius.pdf
 • Jämförelse av betonggolv.pdf
 • Skötsel och underhåll.pdf
 • Emissionsanalys.pdf

Certifikat

 • Sunda Hus DB-Härdare.pdf
 • Sunda Hus DB-Pulver.pdf

Kontaktformulär:

Vi vill självklart höra ifrån dig om du har några tankar och funderingar kring Vitruvius, eller om du söker stöd kring planering för ditt projekt. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till att hitta en hållbar lösning efter dina behov och förutsättningar. 

Besök gärna våra sociala medier för fler bilder...

INSTAGRAM

Checking...

PINTEREST

Section
Drop element here!