Vad kostar microcement per kvadratmeter? Vi ger dig ett estimat!

En vanlig fråga vi på Design by Cement får är “vad kostar microcement per kvadratmeter?”. Många av våra kunder är intresserade av att få ett estimerat pris per just kvadratmeter, och i vår webshop kan du få just detta! Klicka bara in på det paket du är intresserad av, till exempel badrum eller bänkskiva, och skriv in antal kvm för att få ett pris.

För att ge er lite mer information om vad som påverkar priset per kvadratmeter, hur man ska tänka för att lägga microcement och andra intressanta fakta, har vi skrivit ihop en guide till er. Läs vidare för att ta del av faktan!

Inledning

Även om priset för microcement är lätt att ta reda på i vår shop, kan priset för microcement generellt sett variera beroende på flera faktorer. Ytan som ska behandlas, arbetskostnader och specifika projektkrav är några exempel. I genomsnitt kan kostnaden för att lägga microcement ligga mellan 800 och 1500 kronor per kvadratmeter. Priset kan öka om du vill beställa microcement och läggning i samma “paket”. För mer information om detta rekommenderar vi att du kontaktar oss för rådgivning.

Så låt oss prata lite mer om vad microcement är, hur man använder det och hur man lägger materialet!

Vad är microcement?

Definition och fördelar

Microcement är en cementbaserad beläggning som kan appliceras på olika ytor såsom väggar och golv, samt möbler. Det består av en blandning av cement, polymerer, färgpigment och andra tillsatser som ger en hållbar och flexibel beläggning. En av de stora fördelarna med microcement är dess mångsidighet! Det ger en modern, sömlös finish som kan anpassas i olika färger och texturer. Dessutom är microcement hållbart, lätt att underhålla och resistent mot fukt, vilket gör det idealiskt för användning i våtrum som badrum.

Användningsområden

Microcement kan användas i en mängd olika sammanhang. Det är populärt i badrum och kök på grund av dess vattentåliga egenskaper. Microcement kan appliceras på golv och väggar för att skapa en enhetlig och modern look. Det kan även användas för att förnya ytor utan att behöva ta bort befintliga material, som kakel eller klinker. Andra användningsområden inkluderar kommersiella miljöer som butiker och restauranger, där dess hållbarhet och stilrena utseende är särskilt uppskattade.

Lägga microcement

Vad kostar det att lägga microcement?

Att lägga microcement kan variera i kostnad beroende på flera faktorer, men generellt sett ligger priset mellan 800 och 1500 kronor per kvadratmeter. Vår microcement är enkel att lägga själv, men om du inte känner dig säker, eller bara vill få professionell hjälp, kan du anlita en läggare för att hjälpa dig. Vi kan dessutom tipsa dig om hur du hittar en läggare för dbcMICROCEMENT, samt ge dig ett estimat på vad det skulle kosta. Kom ihåg att priset kan variera beroende på om det krävs extra förberedelser av ytan eller andra faktorer.

Pris microcement

Vad kostar microcement per kvadratmeter?

Priset per kvadratmeter för microcement kan variera beroende på olika faktorer. I genomsnitt ligger kostnaden på mellan 800 och 1500 kronor per kvadratmeter, beroende på om du bara köper materialet eller om du vill köpa till läggning.

Prisberoende på yta och material

Kostnaden för microcement påverkas främst av ytans storlek. Större ytor kan ibland ge lägre kostnad per kvadratmeter på grund av skalfördelar. Valet av färg och finish kan stundvis påverka priset. Specialanpassade färger eller texturer kan vara dyrare. Det är viktigt att överväga dessa faktorer när du planerar ditt projekt. Men som alltid – om du vill ha hjälp med att ta fram ett prisförslag på ett specialprojekt kan du alltid kontakta oss.

Microcement i badrum – speciella krav och priser?

Att lägga microcement i badrum kan stundvis ställa lite högre krav på dig, på grund av att det är en våtzon. Om du till exempel vill lägga microcement på kakel behöver du spackla ytan först. Badrum är ofta mindre men mer komplexa utrymmen, vilket kan göra att kostnaden per kvadratmeter blir högre om du anlitar en läggare. Priset för microcement i badrum ligger ofta närmare den övre delen av prisskalan, mellan 1200 och 1500 kronor per kvadratmeter. Här kan det vara en fördel att anlita professionella läggare för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och att ytan blir hållbar och vattentät.

Användningsområden för microcement

Microcement på väggar

Microcement är ett utmärkt val för väggar eftersom det skapar en sömlös och modern yta. Det kan appliceras direkt på befintliga ytor som kakel, vilket sparar tid och pengar på rivning. Väggar med microcement är hållbara, lättskötta och estetiskt tilltalande, vilket gör dem idealiska för både bostäder och kommersiella miljöer. Läs mer om microcement för väggar!

Microcement på golv

Microcement på golv ger en slitstark och enhetlig yta som är perfekt för högtrafikerade områden. Det är också vattentåligt och lätt att rengöra, vilket gör det till ett populärt val för både kök och badrum. Microcement kan appliceras på olika typer av underlag, inklusive betong och kakel.Läs mer om microcement för golv!

Microcement i badrum

Microcement är ett populärt val i badrum på grund av dess vattenresistenta egenskaper och moderna utseende. Det skapar en sömlös och stilren yta som är lätt att hålla ren. Microcement kan appliceras på både golv och väggar, vilket ger ett enhetligt och elegant utseende i badrummet. Läs mer om microcement för badrum!

Microcement på bänkskivor

Att använda microcement på bänkskivor ger en unik och modern look. Det är ett hållbart och värmebeständigt alternativ som är lätt att rengöra. Microcement kan anpassas i olika färger och texturer för att passa ditt kök eller badrum perfekt, vilket gör det till ett mångsidigt material för bänkskivor. Läs mer om microcement för bänkskivor!

Microcement på möbler

Microcement kan också användas på möbler för att skapa en modern och industriell look. Det kan appliceras på olika typer av möbler, inklusive bord, skåp och hyllor. Den hållbara och slitstarka ytan gör att möblerna tål dagligt bruk samtidigt som de ser eleganta och stilrena ut.Utförande och installation. Läs mer om microcement för möbler!

Gör det själv eller anlita proffs?

När det gäller att lägga microcement står du inför valet att göra det själv eller anlita proffs. Att lägga microcement själv kan vara kostnadseffektivt, men kräver noggrannhet och rätt verktyg. I vår läggningsguide kan du läsa allt om tillvägagångsssätt, samt titta på informativa filmer. Om du är osäker på dina färdigheter kan det vara bäst att anlita professionella läggare för att säkerställa ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat.

Tips för att lägga microcement själv

  • Förbered ytan noggrant: Se till att ytan är ren och jämn innan appliceringen.
  • Använd rätt verktyg: Investera i kvalitetsverktyg för att applicera microcement.
  • Följ instruktionerna noga: Läs tillverkarens anvisningar och följ dem steg för steg.
  • Arbeta metodiskt: Applicera tunna lager och låt varje lager torka ordentligt innan nästa appliceras.

Fördelar med att anlita proffs

Att anlita proffs för att lägga microcement har flera fördelar:

  • Expertis: Professionella läggare har den erfarenhet som krävs för att säkerställa en jämn och hållbar applicering.
  • Tidseffektivt: Ett proffsteam kan ofta slutföra arbetet snabbare än du själv.
  • Garanti: Många professionella läggare erbjuder garantier på sitt arbete, vilket ger extra trygghet.
  • Kvalitet: Professionella läggare kan skapa mer komplexa och estetiskt tilltalande mönster och ytbehandlingar.

Vanliga frågor om microcement priser

Vad kostar microcement per kvadratmeter?

Vad kostar microcement per kvadratmeter? Priset för microcement per kvadratmeter varierar beroende på flera faktorer som ytan som ska behandlas och arbetskostnader. Generellt sett ligger priset mellan 800 och 1500 kronor per kvadratmeter. Detta kan inkludera både material och arbetskostnad, men specifika projekt kan påverka det slutliga priset. Om du vill komma undan så billigt som möjligt rekommenderar vi att du lägger microcement själv! Med vår läggarbok och våra informativa filmen kan alla klara av jobbet.

Hur mycket kostar det att lägga microcement i badrummet?

Om du vill få en bra uppfattning av prisbilden av microcement för badrum kan du spana in vårt kompletta kit för just badrum! Fyll i antal kvm och se ditt pris direkt.

Vad är skillnaden mellan mikrocement och traditionellt kakel och klinker?

Mikrocement och traditionellt kakel och klinker skiljer sig både i material och appliceringsmetod. Microcement är en cementbaserad beläggning som appliceras i tunna lager och ger en sömlös yta utan fogar. Kakel och klinker består av keramiska plattor som installeras med fogar. Microcement är mer flexibelt i design, kan appliceras på befintliga ytor och kräver mindre underhåll jämfört med kakel och klinker.

Rulla till toppen