Lägga microcement

Lägga microcement

Här kan du lära dig om hur du  ska lägga microcement

Vitruvius microcement ger en helt unik betongkänsla. Därtill stör inte Vitruvius underlaget utan tillåter att det andas. Att lägga microcement är relativt enkelt. Därutöver har vår produkt så pass miljövänlig att den har fått högsta möjliga betyg för cementprodukter av SUNDA HUS.

 

​För att lägga Vitruvius behöver du gå igenom följande steg.

  1. Efter att man kontrollerat ytorna så rollar man på K-primer, som innehåller sand. Detta gör du för att göra en bra grund att fästa på. Anledningen är att sanden att underlaget ger ett bra fäste.
  2. Nästa steg är att trycka ut den blandade massan på ytan. I och med att man trycker ut betongen mot underlaget och därmed har stöd av underlaget så är det lättare att få det jämnt.
  3. Dagen efter läggning ska du slipa Vitruvius. För detta behöver du en vanlig slipmaskin. Efter ungefär 15 timmar har limmet härdat men inte cementen. Därför kan man slipa betongen med vanligt sandpapper.
  4. Det sista steget är att lägga på sealer i i 2-3 tunna lager. Därefter, när Sealern har torkat, kan man vid fylla på med microcement, för att få bort porer eller andra skavanker. Efter 24 timmar kan du möblera.

 

Här kan du se videor om hur du lägger på Vitruvius microcement

 

Vår produkt kan appliceras på i stort sett de flesta underlag. Detta innebär att du kan lägga produkten på trappor, golv och väggar. Till och med möbler kan utgöra underlag.

 

Vårt unika recept heter Vitruvius och är utvecklat av golvläggaren Marcus Johansson. Därtill tillverkas Vitruvius i ett äldre sockerbruk, beläget i Roma på Gotland. Härifrån fraktar vi varor inrikes och utrikes.

 

Det som skiljer Vitruvius från andra liknande produkter är dess naturliga betonglikhet och nivå av flammighet. Dessutom räcker det med att lägga på ett enda lager av Vitruvius med andra produkter ofta behöver appliceras i upp till tre lager. Med andra ord blir det billigare och du spar tid. Anledningen till att ett lager räcker med vår produkt är att ballasten är avpassad på ett sätt att materialet inte krymper samt att ingen armering behövs.

 

Beställ våra kostnadsfria Provbitspaket och jämför själv.

 

Som ytbehandling efter att läggningen har torkat kan du använda olika typer av produkter beroende på vad ytan ska användas till. Till exempel kan du använda såpa till vanliga golv, vax till bänkskivor, supersealer för badrum och Trend, som är ett specialvax, till

offentliga ytor. Utöver dessa typer av behandlingar kan vi hjälpa er med speciella behov för exempelvis frisörsalonger eller behandlingsrum.

 

 

Här i vår webbshop kan du köpa vårt microcement tillsammans med det du behöver för olika applikationsområden. Därutöver hittar du alla verktyg du kan tänkas behöva för att underhåll och läggning.

 

Här hittar du våra kompletta kit

Här hittar du våra verktyg

 

Både privatpersoner och professionella köper våra produkter. För att lära dig hur du använder Vitruvius har vi gjort olika videor med beskrivningar och instruktioner. Dessa hittar du inne på de enskilda produkterna. Om du istället föredrar att gå en kurs eller om du vill bli professionell läggare så kan du skriva till oss om dina önskemål.

 

Kontaktsida

Information om hur du blir professionell läggare

Läs mer om microcement här

 

 

Svart Microcement på vägg och golv i Badrum
Renovera enkelt med Microcement.
Skillnaden är bara 2mm och 2 dagar.

Vad är Microcement?

Kortfattat är Microcement är ett spackel som spacklas ut på ytor där man önskar ett snyggt betongutseende och känsla. oftast spacklas detta i ett 2mm tjockt lager ovanpå ett stabilt underlag. De flesta går att lägga våta utrymmen, på golv och väggar.

Ska man gå djupare in på frågan så behöver betona att det finns en mängd olika tillverkare som kommer med sina för- och nackdelar.
- Det finns microcementer som läggs i ett lager och de som läggs i 4-6 lager.
- Det finns de produkterna som är hårda att arbeta med, som vanligt väggspackel, och de som är så lösa att man först ska rolla ut dem.
- Det finns de som kräver armering och dom inte behöver det.

Fläckskyddet är också en fråga med många svar där det finns alltå från lack till såpa.

Allt detta kommer ner till att det finns olika kvalitéer och därmed prisbilder som varierar.

Vissa system som är väldigt betonglika och de som knappt ens liknar betong på bild.

Men i grunden så har man ett fyllningsmedel som vanligtvis är kalk, marmor, sand eller liknande. I många sorter har man cement som bindemedel men det finns även de microcementer som inte innehåller cement alls.
Denna fyllningsmassa och ev cementen blandas med ett lim, limmet kan vara akryl, latex eller någon annan polymer.

Denna massa blandas eller leverras färdigblandad, infärgas vid behov, sen spacklas den ut på en primad yta i så många lager som tillverkaren kräver. Efter att den torkat slipas ytan och ytbehandlas. Detta kan totalt vara från 4 upp till 25! steg beroende på vilken tillverkare man väljer.

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Att tänka på innan man köper Microcement

Efterfrågan på Microcement har ökat explosionsartat i Sverige och tillgången också. Det finns idag ganska många som erbjuder Microcement och som vi pratat om så skifta kvalitén ganska mycket. Då branschen är relativt ny så går det inte att enbart säga ´man får vad man betalar för´.
Jag ska förklara.
Det går ganska enkelt att starta sitt egna märke på produkter, sk Private Label, och det görs även på Microcement. Med Private Label är det svårare att veta vem som är tillverkare och kunna utföra en prisjämförelse. I Sverige säljs det samma produkt under 2 olika märken men med över 400% prisskillnad och det finns fler exempel.

Därför är det viktigt att vara noggrann innan man bestämmer sig och framför allt att se materialet i verkligheten. På bild ser det mesta bra ut och framförallt betongytor.

Ska ni anlita en läggare så var noga med att ni får se provbit från denne. Läggaren påverkar material mycket på både gott och ont. Ofta kan variera mängden flammighet vilket provbitarna också ska visa. Obs. Provbitarna behöver vara färdigbehandlade, så det inte kommer komma på en plastig lack i efterhand.

MAn ska också veta att det finns Microcement som enbart är till för torra väggar som bakom TVn och de som klarar sig utomhur eller i pooler. Ni behöver kolla så produkter ni ska köpa är till för ert användningsområde

Då Microcement oftast är så tunt som 2mm så är materialet mycket beroende av underlaget.
Kontrollera vilket underlag som krävs för produkten ni köper.

Färgen är också något som man måste se i verkligheten då naturmaterial och framförallt gråskalor påverkas mycket om rummet. Om ni bygger nytt så kan det vara svårt att veta ljuset innan bäggar är på plats men man gör klokast i att avvakta med beställningen tills så sent som mjligt i byggprocessen. Efter Snickaren men före målaren brukar vara en bra regel. Leveranstiderna på Microcement brukar vara korta så det finns säkert tid.